Home Contact Login Sitemap Privacy Statement  
+++   Zachte heelmeesters maken stinkende wonden   +++   Slecht nieuws schept ook duidelijkheid   +++   Afspraak is afspraak   +++   Discussie geeft inzicht   +++   Welke rol neem jij om het proces te doorbreken?    
Personeel en organisatie
Interim management
Personal coaching
Inkoop
Ontwikkelingen (Toekomst)
Referenties (CV)
Home arrow filosofie

Hendriks Organisatieverbeteringen filosofie
Organisatieverbetering is een ‘mindset’. Het betekent niet per definitie dat het slecht gaat, maar dat je naar verbetering streeft. Daarvoor is een structuur en werksfeer nodig die het aanbrengen van verbeteringen stimuleert.


Natuurlijk kost het aanbrengen van die structuur allereerst energie en capaciteit. Daar komt de kracht van interim-schap om de hoek kijken: Onbevooroordeeld in een omgeving stappen, zodat met een zuivere blik op de situatie te werk kan worden gegaan! Ondergetekende is een enthousiaste stevige persoonlijkheid met organisatiesensitiviteit. U kunt dus rekenen op iemand die zijn omgeving aanvoelt en niet om de hete brij heen draait.

Structuur geeft stabiliteit en routine is OK zolang dat de alertheid op verbeterpunten niet vertroebelt. Het is de kunst om daar een balans in te vinden. Kenmerkende opmerkingen binnen organisatieonderdelen die niet veranderen of verbeteren:
- ‘Zo deden we het altijd’;
- ‘Laten we eerst eens even afwachten of…’;
- ‘Daar is nu geen tijd voor’.

Een klacht is een gelegenheid tot verbetering. Acceptatie van de actie tot verandering vormt de succesfactor. De volgende vraag legt men met regelmaat en ter reflectie bij u terug: ‘Ervaart u de genomen actie als een verbetering?’

Patrick Hendriks

 

Organisatieverbetering is een ‘mindset’. Het betekent niet per definitie dat het slecht gaat, maar dat je naar verbetering streeft.

Daarvoor is een structuur en werksfeer nodig die het aanbrengen van verbeteringen stimuleert.

Lees hier meer over de filosofie van Hendriks Organisatieverbetering...


© 2018 Hendriks Organisatieverbetering